De bezoekersbevraging

De bezoekersbevraging is afgelopen. Lees hier hoe je ze ons het best bezorgt.

Hoe bezorg je ons de bezoekersbevragingen?

Papier:

Als je de bevraging hebt afgerond, stuur je de papieren exemplaren op naar:

publiq vzw
t.a.v. Laura Delauré
Henegouwenkaai 41-43
1080 Sint-Jans-Molenbeek.

Digitaal:

De digitale versie ontvangen we rechtstreeks via Limesurvey, hier hoef je niets voor te doen. We ontvangen de bevragingen op papier graag ten laatste eind juni 2019.

  Hoeveel? We raden je aan minstens 50 ingevulde enquêtes te verzamelen. Enkel vanaf dit aantal zijn de resultaten relevant. Hoe meer hoe beter!

  Vul in en win! Om de gezinnen te motiveren de bevraging in te vullen, voorzien we 5 Vlieg-pretpakketten als prijs: een leuke totebag met daarin een memoryspel, een Vlieg-oog en kleurpotloodjes.  

  En daarna?

  Wanneer krijg ik de resultaten? Jij krijgt de resultaten van jouw cultuurhuis in najaar 2019.

  Wat kan ik doen met de resultaten? Uit deze bevraging zal je concrete verbeterpunten halen om je familiepubliek om hen nog beter te ontvangen. Met die suggesties kan jij dus meteen aan de slag in je cultuurhuis. Daarnaast: als je deze bevraging minstens 50 keer laat invullen, kunnen we jouw resultaten tegenover de resultaten in andere cultuurhuizen plaatsen. Zo leren we waar we als cultuursector in het algemeen nog op kunnen inzetten.

  Wat doet publiq met de informatie? We gaan op zoek naar de meest opvallende tendensen en verwerken deze in een blogpost voor de sector. Of we stellen de inspiratiedag van dit najaar samen op basis van de resultaten. Waarmee moeten de meeste huizen nog aan de slag? Wat is een vaak terugkerend probleem? Hierin willen wij je graag bijstaan.

  Wij gaan de resultaten in geen geval verwerken in een rapport waarin locaties genoemd worden. In de eerste plaats zijn de resultaten een werkinstrument waarmee je aan de slag kunt om je locatie familievriendelijker te maken.

  We bezorgden de ondertekenaars van het Familiemanifest een unieke URL om hun bevraging mee te laten doorgaan in de nieuwsbrief van 25 maart. Heb je deze URL niet ontvangen? Stuur een mailtje naar frederik@publiq.be.

  Nog andere vragen over de enquête? Mail naar laura@publiq.be

  Wat is de bezoekersbevraging?

  Om jou te ondersteunen in hoe je je cultuurhuis nog familievriendelijker kan maken, stellen we een bezoekersbevraging ter beschikking. Hiermee kan jij bij jouw bezoekers peilen naar hoe familievriendelijk ze jouw cultuurhuis vinden. Zo kom je te weten welke aanpassingen je kan doen om families nog beter te ontvangen.

  Nadat wij de antwoorden hebben verwerkt, kun je hiermee aan de slag. De bevraging is in die zin een werkinstrument voor jezelf. De analyse van jouw bevragingen wordt enkel met jou gedeeld. Algemene conclusies die we kunnen trekken, worden met de sector gedeeld, maar hierbij wordt niet in detail getreden.

  Hoe ga je te werk?
  Wat? De bevraging peilt naar de familievriendelijkheid op jouw locatie. We vragen de bezoekers wat ze van de ontvangst en de omkadering in je cultuurhuis vinden.

  Wanneer? Tijdens de maanden april en mei laat jij zoveel mogelijk bezoekers de bevraging invullen. 

  Waar? Je bezoekers vullen de bevraging ter plekke in, op jouw locatie. Zo zit de ervaring nog vers in het hoofd. Komen bezoekers niet meer langs je balie na afloop van hun bezoek? Leg de bevraging ook in de cafetaria of de knutselhoek. Je kan een vrijwilliger vragen aan de uitgang families te motiveren de bevraging in te vullen. Of stuur je bezoekers de bevraging in een opvolgmail, vlak na afloop van hun bezoek. Als je hun e-mailadres niet hebt, kan je bij het begin van het bezoek vragen of je hun e-mailadres mag noteren voor de bevraging.
   

  Good practice

  Wees voorbereid (en bereid voor).

  Zorg er niet alleen voor dat je locatie voorbereid is op gezinnen, zorg er ook voor dat gezinnen zo goed mogelijk voorbereid zijn op hun bezoek aan jouw locatie.

  Kies uit de actiepunten

  We zijn een museum of erfgoedhuis
  Wij zijn een bibliotheek
  Wij zijn een cultuurcentrum of ander cultuurhuis

  publiq vzw, 2019 | Ontwerp door Statik | Contact | Gebruiksvoorwaarden | Privacyvoorwaarden | Cookies